in

„Без паника“ – историята на една култова класика

без паника

Книгата „Без паника“ ще ви направи част от необикновения живот на едно от най-големите имена в света на хумора и научната фантастика Дъглас Адамс и една от най-успешните книги, издавани някога – „Пътеводител на галактическия стопаджия“.

Като млад журналист Нийл Геймън получава пълен достъп до живота, писмата, непубликуваните откъси и архиви на Адамс и става свидетел на процеса му на писане, на несигурността и предизвикателствата, разочарованията и триумфите. След което успява да превърне съдбата на писателя Адамс в самостоятелна фантастична и забавна история в духа на една от най-успешните поредици на всички времена.

Дори Дъглас Адамс потвърждава: „Всичко в тази книга е унищожително вярно – с изключение на дреболиите, които не са“. В „Без паника“ има много неразказвани истории и анекдоти за творбите му, заедно с оригиналния синопсис на радиосериала, различни планове за развитието на историите и окончателният вариант на „Как да напуснем планетата“, все по-важна информация при всичко случващо се наоколо.

Простираща се до момента, в който той си взима сбогом с нашата планета, „Без паника“ е историята на една забележителна книга, превърнала се в истински културен феномен. Историята на неочаквани срещи и също толкова неочакван успех, който променя световната литература  завинаги.

Обичаният и небезизвестен Нийл Геймън е автор на книгите „Американски богове“, „Коралайн“, „Од и ледените великани“, „Изкуството има значение“. Книгата „Без паника“ излиза за първи път на български език.

Източник: Сиела

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Веган бургер

Веган бургери с „кюфтета“ от леща

Колаген

Колагенът – един от най-важните протеини в тялото