in

„Без паника“ – историята на една култова класика

без паника

Книгата „Без паника“ ще ви направи част от необикновения живот на едно от най-големите имена в света на хумора и научната фантастика Дъглас Адамс и една от най-успешните книги, издавани някога – „Пътеводител на галактическия стопаджия“.

Като млад журналист Нийл Геймън получава пълен достъп до живота, писмата, непубликуваните откъси и архиви на Адамс и става свидетел на процеса му на писане, на несигурността и предизвикателствата, разочарованията и триумфите. След което успява да превърне съдбата на писателя Адамс в самостоятелна фантастична и забавна история в духа на една от най-успешните поредици на всички времена.

Дори Дъглас Адамс потвърждава: „Всичко в тази книга е унищожително вярно – с изключение на дреболиите, които не са“. В „Без паника“ има много неразказвани истории и анекдоти за творбите му, заедно с оригиналния синопсис на радиосериала, различни планове за развитието на историите и окончателният вариант на „Как да напуснем планетата“, все по-важна информация при всичко случващо се наоколо.

Простираща се до момента, в който той си взима сбогом с нашата планета, „Без паника“ е историята на една забележителна книга, превърнала се в истински културен феномен. Историята на неочаквани срещи и също толкова неочакван успех, който променя световната литература  завинаги.

Обичаният и небезизвестен Нийл Геймън е автор на книгите „Американски богове“, „Коралайн“, „Од и ледените великани“, „Изкуството има значение“. Книгата „Без паника“ излиза за първи път на български език.

Източник: Сиела

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Веган бургер

Веган бургери с „кюфтета“ от леща

Колаген

Колагенът – един от най-важните протеини в тялото