in

Безглутеново брауни с черен боб

Брауни черен боб

Все повече хора прибягват към безглутеновите храни поради най-различни причини. Въпреки че в много от храните, които сме свикнали да консумираме, има глутен, това не означава, че трябва да се откажем от всички вкусотии.

Появяват се все повече алтернативни рецепти, в които брашното е заместено с друг продукт. Дори не е нужно да се отказвате от сладкишите, тъй като има много безглутенови варианти на любимите ни десерти.

В тази рецепта за брауни, брашното е заместено от черен боб. Благодарение на черния боб, браунито съдържа протеини, сложни въхлехидрати и фибри. Хранителната стойност на това брауни е доста добра, освен заради черния боб и поради факта, че се използва кафява захар и черен шоколад, вместо бяла захар и млечен шоколад. Освен това се приготвя много лесно и се получава много вкусно.

Необходими продукти:

  • 400 грама черен боб
  • 2/3 ч. кафява захар
  • 1/2 ч. какао на прах
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1/2 ч. черен шоколад
  • 3 с.л. масло от рапица
  • 3 яйца

Начин на приготвяне:

Сложете изцедения боб, половината шоколад и маслото от рапица в блендера.

След като боба стане на каша, добавете яйцата, захарта, ванилията, бакпулвера и щипка сол.

Блендирайте и прехвърлете сместа в тавичка с хартия за печене.

Поръсете отгоре с останалия шоколад.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-25 минути.

След като браунито изстине, нарежете го на квадратчета или ромбчета.

  • Бихте ли опитали десерт с боб?

    Брауни черен боб
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Сандра Бълок

5 от най-добрите филми със Сандра Бълок

365 дни

„Още 365 дни“ горещи страсти