in

Безглутеново брауни с черен боб

Брауни черен боб

Все повече хора прибягват към безглутеновите храни поради най-различни причини. Въпреки че в много от храните, които сме свикнали да консумираме, има глутен, това не означава, че трябва да се откажем от всички вкусотии.

Появяват се все повече алтернативни рецепти, в които брашното е заместено с друг продукт. Дори не е нужно да се отказвате от сладкишите, тъй като има много безглутенови варианти на любимите ни десерти.

В тази рецепта за брауни, брашното е заместено от черен боб. Благодарение на черния боб, браунито съдържа протеини, сложни въхлехидрати и фибри. Хранителната стойност на това брауни е доста добра, освен заради черния боб и поради факта, че се използва кафява захар и черен шоколад, вместо бяла захар и млечен шоколад. Освен това се приготвя много лесно и се получава много вкусно.

Необходими продукти:

  • 400 грама черен боб
  • 2/3 ч. кафява захар
  • 1/2 ч. какао на прах
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1/2 ч. черен шоколад
  • 3 с.л. масло от рапица
  • 3 яйца

Начин на приготвяне:

Сложете изцедения боб, половината шоколад и маслото от рапица в блендера.

След като боба стане на каша, добавете яйцата, захарта, ванилията, бакпулвера и щипка сол.

Блендирайте и прехвърлете сместа в тавичка с хартия за печене.

Поръсете отгоре с останалия шоколад.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-25 минути.

След като браунито изстине, нарежете го на квадратчета или ромбчета.

Loading

  • Бихте ли опитали десерт с боб?

    Брауни черен боб
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Сандра Бълок

5 от най-добрите филми със Сандра Бълок

365 дни

„Още 365 дни“ горещи страсти