in

„Анатомията на един скандал“ – драмата, която стана хит в Netflix

Снимка: Screenshot/YouTube

Сериалът на Netflix „Анатомията на един скандал“ (The Anatomy of a Scandal) завладя сърцата на феновете още с първите епизоди. Драмата, която разказва историята на известна двойка Софи и Джеймс Уайтхаус (Сиена Милър и Рупърт Френд), чийто брак започва да се разпада след изневяра и обвинение в сексуално насилие.

Делото се води от адвокатът Кейт Уудкрофт (Мишел Докъри), която не само е убедена, че Джеймс е виновен, но и е решена да го докаже. Освен завладяващата сюжетна линия, още преди излизането си, сериалът привлече вниманието и със звездния си актьорски състав в лицето на Сиена Милър и Мишел Докъри.

Джеймс Уайтхаус е политик, приятел на премиера, примерен съпруг и добър баща. Докато един ден не се прибира с новината, че е направил „малка“ грешка – изневерил е на съпругата си със своя служителка. Тази грешка обаче прераства в обвинение в сексуално насилие и започва дело срещу него.

Софи преживява тежко обвиненията срещу съпруга си, а скандалът се разраства все повече. Тя се лута между това да бъде добра майка и покорна съпруга по време на делото, или да бъде себе си и да открие наистина какво се е случило.

Най-завладяващото от „Анатомията на един скандал“ са темите и посланията му. Той засяга толкова силно горещи теми като сексуалното насилие над жени, както и темата за политиците, които вярват, че са над закона и имат политически и финансови привилегии в съдебната система.

Сериалът е базиран на книгата на Сара Вон и следва оригиналния сюжет, потапяйки зрителите дълбоко в нюансите и темите на едно съдебно дело и един разпадащ се брак.

Прочетете още:

5 сериала, които да гледате в Netflix през април

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Жена мисли

Тест: Разберете какъв човек сте

Веган бургер

Веган бургери с „кюфтета“ от леща