in

Уил Смит – победител в живота, въпреки трудното детство

Уил Смит

Трансформацията на Уил Смит от хлапе от Филаделфия до една от най-известните рап звезди на своето време, а след това и една от най-големите филмови звезди в историята на Холивуд е изключителна сама по себе си. Това обаче е само половината от историята.

Уил Смит се счита за победител в живота – и то напълно основателно: не само че неговият успех е без аналог, но и цялото му семейство се намира на върха на славата. Оказва се обаче, че осем последователни филма, оглавили класациите, 30 млн. продадени албума, десетки награди и стотици милиони долари не са гаранция за щастие. Уил Смит осъзнава, че има да извърви дълъг път.

Откъс от книгата

„Винаги съм се смятал за страхливец. Повечето ми спомени от детството са свързани с някакъв страх – страхувах се от другите деца, страхувах се да не бъда наранен или да не се изложа, страхувах се да не изглеждам като слабак.

Но най-вече се страхувах от баща си.

Когато бях на девет, видях как баща ми удари толкова силно майка ми с юмрук в слепоочието, че тя припадна. Видях я да плюе кръв. Може би никой друг момент в живота ми не ме е формирал така, както онзи миг в онази спалня.

Във всичко, което съм постигнал оттогава – наградите и признанието, светлините на прожекторите и вниманието, ролите и смеха – винаги е имало нотка на извинение към майка ми за бездействието ми през онзи ден. За това, че в онзи миг я предадох. За това, че не се изправих срещу баща си.

За това, че се проявих като страхливец.

Това, което познавате като „Уил Смит“, рапър, унищожител на извънземни и световноизвестна кинозвезда, до голяма степен е творение, внимателно изграден и шлифован образ, чиято цел е да ме предпази. Да ме скрие от света. Да скрие страхливеца.“

Тази автобиография е плод на проникновено пътуване към себепознание и равносметка на всичко, което волята може да донесе на човек, както и онова, което му отнема. Написана с помощта на автора на световния бестселър „Тънкото изкуство да не ти пука“ Марк Менсън, „Уил“ е историята на една суперзвезда.

Но и на един човек, който съумява да опознае истинската си същност. Малцина могат да си представят напрежението от това да се изявяваш на най-големите световни сцени, но идеята, че често трябва да преживеем голяма промяна, за да израснем като личности, е общовалидна.

Съчетанието от дълбока мъдрост и удивителна житейска история поставя книгата, подобно на своя автор, в своя собствена категория.

Семейство Смит

Уил Смит е актьор, продуцент и музикант, носител на „Оскар“ и четири награди „Грами“. Разнообразната му кариера обхваща филми, телевизионни сериали и мултиплатинени албуми. Той държи редица боксофис рекорди, сред които и този за най-много последователни филми с печалба 100 милиона долара (осем).

Със съпругата си основава „Семейна фондация Уил и Джейда Смит“, която цели подобрение на живота чрез предоставянето на ресурси, които да насърчат инициативи за индивидуално и общо усъвършенстване в сферите на изкуствата и образованието, социално подпомагане, здраве и благосъстояние, както и устойчивост.

За Марк Менсън

Марк Менсън е бестселъров автор на „Тънкото изкуство да не ти пука“ и „Всичко е прецакано“. Книгите му са преведени на повече от 50 езика и продадени в над 12 милиона екземпляра. Неговият сайт markmanson.net е сред най-големите платформи за личностно развитие с над два милиона посетители месечно и половин милион абоната.

 

Прочетете още:

Джейда Пинкет Смит за борбата с алопецията

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Пиле Фахитас

Пиле Фахитас

нокти

Какво трябва да знаем за акрилните нокти