in

Чалга певица е министър-председател в новия роман на Иво Сиромахов

Писателят и сценарист с безпощадна сатира, в която всякакви прилики с реални личности са напълно случайни

Снимка: Сиела
Снимка: Сиела

Родната политическа класа е на прицел в новия роман на популярния български писател, драматург, журналист и сценарист Иво Сиромахов. „Певицата взема властта“ е забавно и едновременно с това плашещо пророчество, в което се срещаме с една твърде позната реалност.

Напоследък на поп-фолк фурията Синтия не ѝ върви. Участията ѝ са намалели, шефът ѝ предпочита доста по-младите ѝ колежки и никой от близките ѝ приятели не е доволен от живота си. Затова тя решава да влезе в политиката, да вземе ВЛАСТТА и да оправи държавата.

В изкривената реалност, в която живеем, нищо не е невъзможно, и след изборите певицата се събужда като министър-председател на България напук на всички прогнози. Скоро обаче тя ще установи, че да управлява държава е малко по-сложно, отколкото да пее за любов пред късаща салфетки екзалтирана публика. А на всичкото отгоре ѝ предстои да отиде до Европа и назад.

Българите никога не са получавали толкова много обещания, но колко ли от тях могат да бъдат изпълнени, преди нещата да загрубеят и да излязат от контрол?

Уж познатото пиперливо чувство за хумор на Сиромахов в тази книга прави неочакван завой и превръща „Певицата взема властта“ в жестока сатира, в която смехът на читателя е най-безмилостният бич за самозабравилата се политическа класа. Това е едновременно най-забавната и най-сериозна книга на Сиромахов. Със сигурност най-добрата.

Иво Сиромахов е сред популярните лица на българската книжна сцена. Автор е на романите „Моят таен любовен живот“, „Българско радио”,  „Скарлет + Иво = ВНЛ“, „Уважаеми зрители“ и „7 жени“, сборниците „Дневници и нощници“, „Български работи“ и „Очила“, както и на редица пиеси, публикувани в изданията „Българско криминале“ и „Любовни истории“.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Пълнен шаран за Никулден

Как да изгорите вкъщи 400 калории за 30 минути