in

„Чайната на ъгъла“ – роман, който лекува разбити сърца

Красива история с аромат на чай от бестселъровата авторка Мили Джонсън

„Чайната на ъгъла“ е топъл разказ за съпричастността и надеждата, в която трима непознати ще открият, че дори и след най-мрачните събития, животът отново може да бъде хубав, когато в него има приятели и чаша ароматен чай.

Животът на Карла се преобръща само за един ден. Малко след като се е сбогувала завинаги с починалия си съпруг, с когото я свързва дългогодишен съвместен живот, тя разбира, че Мартин всъщност никога не е бил женен за нея. Защото до развод с предишната му жена така и не се е стигнало и бракът на Карла и Мартин е невалиден. И защото той е планирал да я напусне.

Уил е изчерпал всички източници, които биха могли да спасят компанията му от затваряне и работната му сила от помощите за безработни. Фалитът слага край и на „щастливия“ му до момента брак с 32-годишната Никол, която не може да остане със „загубеняк“ като него.

Всичко, което Моли иска, е да изживее старините си на спокойствие, но синът ѝ се опитва да я накара да отиде в старчески дом, за да си присвои дома ѝ. Желанието ѝ да се бори постепенно я напуска, но тогава бившият ѝ мъж, когото не е виждала от години, звъни на вратата ѝ и я моли за прошка.

Тримата намират убежище в  „Чайната на ъгъла“ на Лени – място, където всеки е добре дошъл и което лекува разбити сърца. Място, в което зад ръба на чашата с чай очаква приятелско лице.

Мили Джонсън успява да избяга от познатия сюжет и да създаде свежа и оплетена история с противоречиви герои – понякога трудни за преглъщане, понякога симпатични и така близки до нас самите.

Тиха и топла история, „Чайната на ъгъла“ от Мили Джонсън е в духа на творбите на Ребека Рейзин и Джули Каплин. Вълнуваща книга за любовта и приятелството, която носи вярата, че нещата винаги се оправят. Все пак като достигнеш дъното, няма накъде да поемеш освен нагоре.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Веган бургери

Не спирайте да прегръщате децата си