in

Цвети Радойчева: Щастието е заразно

Цвети Радойчева е една от красивите и талантливи поп изпълнителки на българската сцена. Занимава се с музика от малка, а първата й песен излиза през 2008 година. Предстои ѝ да дебютира и на театралната сцена. Разговаряхме с Цвети за музиката, театъра и изкуството, майчинството и мечтите…

Кога започнахте да се занимавате с музика? 

С музика се занимавам от 3-годишна възраст. Моята майка открива певческите ми и артистични заложби и от малка ме води на много детски конкурси, където винаги печелех награда за най-артистично дете. Благодарна съм й, че винаги е подкрепяла моето желание да се изявявам на сцена и именно така съм открила още от съвсем мъничка моето призвание в живота.

Разкажете ни за последните си проекти. Наскоро излезе песента „Let me be”. Как се роди идеята за парчето? Какво послание искате да предадете с него?

Да, съвсем скоро подарих на моите почитатели най-новата ми авторска песен „Let Me Be“. Идеята за нея се роди по време на първия локдаун, когато ние, артистите и певците, нямахме възможност да практикуваме професията си и бяхме у дома. Тогава изразих всички бушуващи емоции на душата ми в творчество – създаване на музика.

Мелодията започна да се лее и щом цялата беше готова я изпратих на моя приятел и колега Красимир Аврамов – човекът глас, а той написа текста за броени дни. Модерният аранжимент е на Росен Стоев – Dj Rossko. И така, с екип от талантливи и креативни творци, „Let Me Be“ стана факт.

Посланието на песента е хората да бъдат себе си! Стига вече сме живяли във фалш, преструвки, лицемерие, бездуховност и безлюбие. Нека имаме смелостта да бъдем себе си-автентични, искрени и даващи любов.

С какво се занимавате в момента, можем ли да очакваме ваш албум?

Да, работя по нов музикален проект, също така и по албум. Тепърва ще има изненади за почитателите ми.

Скоро ще дебютирате и на театралната сцена. Кога и как се появи интересът към театъра?

Съвсем скоро е моят дебют на театралната сцена в театър „Сълза и смях”. Любовта ми към театъра се зароди още от 3-годишна възраст, когато мама започна често да ме води на куклен театър. Толкова бях пленена от живата игра на актьорите и енергията, която извираше от сцената, че щом се прибирах у дома не исках да гледам детски филмчета. Представях си как аз съм там, на сцената, и играя и пея на публиката.

Къде и кога можем да видим Цвети Радойчева на сцената?

На 21 октомври каня всички почитатели на театралното изкуство в театър „Сълза и смях”, където ще играя главна роля в постановката „Белият гарван” на режисьора Ивайло Спасов.

Кое е представлението, в което бихте искали да играете и защо?

Бих искала да изиграя операта „Кармен“ от Жорж Бизе. Именно в нея ще имам възможността да покажа артистичните си и гласовите си възможности едновременно.

Как прекарвате свободното си време? Имате ли хоби?

Обичам да практикувам йога и да медитирам. По този начин укрепвам духа и тялото си, освобождавам съзнанието си от ненужни мисли и хармонизирам себе си. Имам много повече концентрация и с лекота се фокусирам върху творчеството си и позитивните неща в живота.

Обичате ли да пътувате? Кое е мястото, което смятате, че всеки трябва да посети поне веднъж в живота си?

Да, много обичам да пътувам със семейството си. Моето любимо място, което препоръчвам всеки да посети, е остров Лефкада, Гърция. Природата, морето и енергията на това място са вълшебни.

Имате прекрасна дъщеричка. Кой е най-важният житейски урок, на който искате да я научите?

Бих искала да я науча да бъде смела, да заявява себе си, да носи отговорност за постъпките си, да избира със сърце и да се бори за щастието си, защото най-важното нещо в живота е не какво правиш, а каква емоция ти носи това, което правиш. Ако изпитваш любов и удовлетвореност от професията си, винаги ще бъдеш щастлив, а имаш ли сърцати и верни приятели по пътя, животът става едно прекрасно приключение. И най-важното – да подкрепя и обича себе си!

За какво мечтаете?

Мечтая за свят с повече сърцати, осъзнати, обичащи и щастливи хора, защото щастието е заразно, а любовта е най-големият антидот срещу злобата и завистта.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-странните забрани в Северна Корея

7 от най-актуалните чанти за есен/зима 2021