in

ЕхаЕха

„Най-хубавите години“ – когато животът минава на лента

Във филма ще видите как италианците обичат, как пият, как крещят, как се женят и разделят, как пеят и танцуват

„Най-хубавите години“ се върти из малките софийски кина в центъра на града като G-8, Eurocinema, Одеон, където може да се гледа неконвенционално кино. Филмът е майсторски направен и разказва за приятелството и любовта. Участват четирима от най-популярните звезди на днешното италианско кино – Пиерфранческо Фавино, Микаела Рамацоти, Ким Роси Стюарт и Клаудио Сантамария.

Историята е за четирима приятели – Джулио, Джема, Паоло и Рикардо, и животът им в продължение на 40 години – от 1980 до днес, от тийнейджърските им години до зрелостта. Лентата ни потапя в техните надежди, разочарования, успехи и провали.

 

Кои са най-хубавите години?

Със сигурност отговорът за всеки е различен. Може би идва, когато си ги изживял и се обърнеш назад, за да направиш равносметка. А може би всяка година от живота ни е хубава….ако можем да си простим, защото „когато станеш на моите години, ще разбереш колко лесно човек прави грешки в младостта“, казва Рикардо на порасналия си син.

Как се расте в бедност?

Отговорът идва от Джулио. Той расте в нищета, но това го амбицира и той гони успеха на всяка цена. Но каква е тя и дали го прави щастлив, когато вече има милиарди?

Имаме ли равни шансове?

Разбираме това от живота на Джема, която израства без баща, а майка й умира от рак, когато още е непълнолетна. Това я поставя пред избор – или да напусне Рим и да се премести в Неапол при леля си, или да отиде в приют.

Защо правим грешки?

Никой от четиримата приятели не е щастлив. Всеки се опитва да преодолее вътрешните си прегради, да премине невредим през бурите – и личностни, и социални, и политически. Да изпробва късмета си.

Умеем ли да прощаваме?

Отговорът е, че ако го направим, ще бъдем по-щастливи. „Белезите показват, че сме се борили, а усмивката – че сме се справили“, казва в една от финалните сцени Паоло. Който не спира да обича своята Джема повече от 40 години и я чака докрая.

„Най-хубавите години“ ни пренася в Рим, ще видим как италианците обичат, как пият, как крещят, как се женят и разделят, как пеят и танцуват….И как само Европа умее да прави кино!

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

6 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 съвета за перфектно CV

10-те най-калорични храни