in

ЛюбовЛюбов

Коя е голямата любов на Мерил Стрийп?

Мерил Стрийп има 21 номинации за „Оскар“. Статуетката е била в ръцете й три пъти. Номинациите й за „Златен глобус“ са 31, а победите – осем. Тя е определяна като „най-добрата актриса на своето поколение“. Известна е с умението си да влиза във всякакви роли, блестяща и в комедии, и в драматични филми.

Повече подробности за личния й живот научаваме в биографичната книга „Винаги тя – Мерил Стрийп“. Авторът Майкъл Шулман изследва ранния живот и кариера на Мерил Стрийп, каква е била като дете, първите знакови роли и любовите й –  трагичната с Джон Казале и тази, която и до днес изглежда като извадена от приказките – с Дон Гъмър.

И въпреки че десетилетия се радва на спокоен брак, един от най-дълготрайните в Холивуд, на Мерил не са й чужди любовните страдания. Джон Казале е 14 години по-възрастен от нея и е истинска легенда сред връстниците си, когато двамата се срещат. Ал Пачино казва, че е научил за актьорската игра от него повече, отколкото от всеки друг. С Мерил се срещат на снимачната площадка на първите два епизода от „Кръстникът“, където Казале играе блестящата и незабравима роля на Фредо. Тя се влюбва веднага в него, както и той в нея.

„Джон не беше като никой друг, когото бях срещала дотогава. Беше човечен, любопитен да разбере повече за хората, много съчувстващ“, споделя тя. По това време и двамата вече са разпознаваеми актьори, но никак не са богати – Казале често води Мерил в „Малката Италия“, където за всеки италиански ресторант е въпрос на чест да предложи безплатна вечеря на „Фредо“. Така актьорите не харчели пари.

Не след дълго Джон се разболява, а диагнозата е тумор на белия дроб, терминален стадий. Мерил е плътно до него по лекарски кабинети. Казале напуска работа веднага, Ал Пачино пък го води на терапии и стои в чакалнята, надявайки се положението все пак да не е толкова сериозно. Сметките притискат актьорите и Мерил продължава да приема роля след роля, за да може да плаща за лечението. В крайна сметка обаче последните месеци е плътно до него, включително и на 12 март 1978 година, когато Джон умира в болницата. Последните му думи са: „Всичко е наред, Мерил“.

Колкото и да го е обичала, няколко месеца след смъртта на Джон, актрисата намира пристан в любовта със скулптора Дон Гъмър. С него са заедно и до днес и имат четири деца – син и 3 дъщери. Именно Дон, който през 1978 г. е приятел на брат й, идва да й изнесе багажа от апартамента на Казале. Тя заживява в неговото жилище, докато Гъмър пътува по работа из целия свят. През това време си пишат писма и се опознават. А още преди да я е целунал, Дон й казва, че иска брак и семейство. Към днешна дата вече това е реалност за него и Мерил повече от 40 години. А коя е голямата любов на Мерил Стрийп, преценете сами.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: Facebook/The Royal Family

Интересни факти за хранителните навици на кралското семейство

6 ползи от консумацията на шафран при бременни