in

„Коледа завинаги“ – стопляща история за любов с вкус на канелени кифлички

Снимка: Сиела
Снимка: Сиела

Създателката на някои от най-любимите коледни филми Карън Шейлър („Коледен принц“ и „Коледен лагер“) и носителка на наградата „Еми“ – пренася празничния дух и сред страниците на трогателен роман.

Зад вълшебната корица на „Коледа завинаги“ се крие стопляща история за любов с вкус на канелени кифлички, в която една жена ще преоткрие магията и надеждата на най-снежния и топъл сезон.

Коледа съвсем не е най-любимото време от годината за писателката на летни романи Райли Рейнолдс. След трагичната загуба на баща си тя започва да прекарва зимните празници на слънчевите плажове на Хаваите. Но когато получава обаждане от издателя си, че последната ѝ книга е пълен провал, Райли решава, че е време да предизвика себе си и да направи нещо, което никога досега не е правила – да напише коледен роман и да бъде част от лагер в хижа на Коледното езеро.

Планът ѝ за спокойна почивка с време да се съсредоточи върху кариерата си се обърква напълно, когато в телевизионно интервю, съвсем без да иска, тя отправя любовно послание към трима от бившите си приятели едновременно. А когато те се появяват в лагера, решени да си я върнат обратно, ситуацията напълно се изплъзва от нейния контрол.

Ще се съгласи ли Райли да отиде на три романтични срещи? Или ще открие любовта в съвсем неочакван човек?

С увлекателния си стил, Карън Шейлър успява да зарази с коледен дух дори и любителите на лятото, а като бонус към изданието читателите могат да открият няколко празнични рецепти и екологични съвети за по-целесъобразен празник с мисъл за природата.

А коледният лагер в книгата е вдъхновен от реално съществуващ такъв, създаден от самата авторка. С него тя е посетила над 65 страни по света, което ѝ печели прякора, с който е популярна в медиите, „Коледната Карън“.

В духа на обичаните „Любов наистина“ и „Четири Коледи”, „Коледа завинаги“ е докосващ разказ за чудесата, които намират дори тези, които са се отказали да ги търсят.

Карън Шейлър е популярна сценаристка и писателка, известна с някои от най-обичаните коледни филми по „Нетфликс“. Създателка и водеща на телевизионната програма „Терапия с пътуване“. Всичките ѝ истории са вдъхновяващи и изпълнени със сърдечност и надежда, които откриваме на страниците на „Коледа завинаги“.

 

Ето и една приятна рецепта от книгата:

ДЖИНДЖИФИЛОВИ КУРАБИИ „КОЛЕДНОТО ЕЗЕРО“

Получават се 36 курабии.

Продукти:

ТЕСТО

• 2¼ чаши брашно

• 1 супена лъжица смлян джинджифил

• 1 супена лъжица смляна канела

• ½ чаена лъжичка смлян карамфил

• ½ чаена лъжичка бахар

• ¼ чаена лъжичка сол

• 1 чаена лъжичка сода за хляб

• 1 супена лъжица ситно нарязан захаросан джинджифил (по желание, за да се добави пикантен вкус)

• ¾ чаша несолено масло

• ½ чаша кафява захар

• ½ чаша бяла захар на пясък

• 1 яйце

• 1 супена лъжица прясно изцеден портокалов сок

• ¼ чаша меласа

• 36 шоколадови бонбонки по ваш избор

 

Инструкции:

Забележка: за най-добри резултати смесете всички продукти с ръка.

1. Загрейте фурната до 180°С.

2. Смесете брашното, джинджифила, канелата, карам-

фила, бахара, солта и содата за хляб. Ако желаете, добавете и захаросания джинджифил.

3. Разбийте маслото и кафявата и бялата захар в голяма купа, така че да стане пухкаво.

4. Добавете разбитото яйце, а после пресния портокалов сок и меласата.

5. Постепенно сипете брашното с подправките.

6. Омесете тестото на малки топчета с размерите на орех.

7. Наредете върху немазна хартия на разстояние 6 сантиметра.

8. Внимателно сплескайте с ръка, така че тестото да придобие дебелина 2,5 сантиметра.

9. Печете 8-10 минути.

10. Оставете курабиите да изстинат, като добавите по едно шоколадово бонбонче върху всяка.

11. Прехвърлете върху метална решетка, та курабиите да се охладят напълно.

12. Съхранявайте в плътно затворен контейнер, та да за пазите курабиите меки и сочни.

Насладете се.

ХО-ХО

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Коледен плодов кекс

12 знака, че сте по-добър човек, отколкото предполагате