in

„Вкусът на България“ в 100 рецепти

В своята юбилейна книга Иван Звездев успява да създаде ярък кулинарен портрет на България

Снимки: Сиела
Снимки: Сиела

Един от най-популярните и обичани кулинари в България Иван Звездев пуска юбилейно издание „Вкусът на България“, което събира 100 традиционни рецепти, настанили се трайно на трапезата на българина.

В изданието са включени емблематични ястия от различни краища на България, които не са известни в цялата страна, както и такива, които са придошли от други страни, но са част от националната ни кухня – като дрипави першоре.

В книгата ще намерите и класически гозби като кавърма, козунак и боб по манастирски. Други включени ястия са навлезли съвсем наскоро, но вече са неразделна част от ежедневното ни меню – например спагетите с кайма.

Нещото, което ги обединява, е вкусът, който идва от подправките, както и усещането за завръщане у дома.

Това са рецепти, които предлагат бързо, лесно и вкусно решение на дилемата „Какво да сготвя тази вечер?“. Изданието е подходящо както за начинаещи в кухнята, така и за майстор-готвачи.

В своята юбилейна книга Иван Звездев успява да създаде ярък кулинарен портрет на България – автентичен и запомнящ се. „Вкусът на България“, който познаваме от деца и който искаме да съхраним за следващите поколения.

Иван Звездев

Иван Звездев е един от най-популярните и обичани родни кулинари. Телевизионните му предавания и книги са послужили като въведение в готварството на цяло едно поколение, а днес усмихнатият водещ ни радва от най-популярния български кулинарен канал в YouTube – „Кухнята на Звездев”.

20 години след завръщането на Звездев от Аржентина в България и старта на кариерата му на малкия екран, в книжарниците се появява луксозното юбилейно издание „Вкусът на България“.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Любимата торта на кралица Елизабет

Домашни правила за уютна зима