in

ОМГОМГ

„Изгнаник“ от Лев Пучков

Книга втора от трилогията „Нация“

За книгата

Среднощният кървав сблъсък между момчетата от клуб „Патриот“ и кавказките бандити завършва с трупове. Дима и Федя са обявени за федерално издирване, а освен това няколко казакски клана са обявили внушителна парична награда за главите им.

Двамата учители от провинциалния руски град се превръщат в изгнаници и са принудени да бягат, като към тях доброволно се присъединяват Лена и Борман. Бегълците се укриват в покрайнините на Москва и извършват наказателни акции с подкрепата на нелегални националистически организации и тайни благодетели.

Укриващите се патриоти се ползват с огромен авторитет в средите на върлите противници на произвола на мюсюлманските преселници от бившите съветски републики. Затова именно на тях се пада да поведат мащабна акция срещу чуждите натрапници в общежитието на училище „Розенбаум“. Към операцията се присъединяват и членовете на други патриотични клубове.

Наказателната акция обаче прераства в страховито кърваво клане. За изгнаниците вече няма път назад, а бъдещето им готви само още по-жестоки сблъсъци.

 

За автора:

Лев Пучков е роден през 1965 година. Завършва Новосибирското висше военно училище към Министерството на вътрешните работи на Русия. От 1987 до 2001г. е офицер от вътрешни войски и служи на територията на Северен Кавказ и Закавказието. Като командир на отряд в СПЕЦНАЗ се сблъсква с невероятни ситуации на насилие и жестокост в борбата с трафика на хора, оръжие и наркотици.

След като военната му част е разформирована, той се оказва на кръстопът. Случайно започва да пише, когато решава да участва в местен литературен конкурс, на който журито остро критикува работата му. Впоследствие обаче голямо руско издателство публикува първата книга от серията „Спецназ“, която се превръща в тотален бестселър. Следват още няколко много успешни поредици, като с времето авторът променя тематиката на романите си.

Фокусът постепенно се измества към истории за олигарсите, трафика на наркотици, ксенофобията в Русия и религиозната експанзия на исляма. Някои от твърденията на Пучков са толкова шокиращи и скандални, че прокуратурата два пъти се е опитала да спре от продажба трилогията „Нация“.

До момента общият тираж на романите на Пучков надвишава 3 милиона екземпляра.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

6 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 съставки, които ще преобразят ястията ви

10 правила за щастлив брак